Υλικά
3 αυγά
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (150 γρ)
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
3 πορτοκάλια
Σιρόπι
Ο χυμός από τα 3 πορτοκάλια (περίπου 1 ποτήρι γεμάτο)
Ο χυμός από 1/2 λεμόνι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Παίρνουμε το ξύσμα από τα 3 πορτοκάλια και κρατάμε τα πορτοκάλια για το χυμό.
Κτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το ξύσμα μέχρι να φουσκώσουν.Κτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με μια πρέζα αλάτι.
Προσθέτουμε κοσκινισμένο το αλεύρι και το μπέικιν πάνω από τους κρόκους των αυγών εναλλάξ με την μαρέγκα.Ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα πάνω με μία σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι 24χ24 και βάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
Ε ν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζουμε όλα τα υλικά για 7 λεπτά και περιχύνουμε το κεικ όταν βγεί από το φούρνο.
Πηγή: Γεύση – Newpost.gr
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου