728x90 AdSpace

Νεα Αρθρα

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Συνελήφθη 58χρονος ημεδαπός για κατοχή παράνομου οπλισμού στην οικία του σε χωριό του Κιλκίς καθώς και άλλες δράσεις σε όλη την Ελλάδα.







Θεσσαλονίκη, 08 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη 58χρονος ημεδαπός για κατοχή παράνομου οπλισμού στην οικία του σε χωριό του Κιλκίς
Μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν ένα πολεμικό τυφέκιο, ένα πιστόλι, δύο κυνηγετικά όπλα, βλήματα και φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων
Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη ένας 36χρονος ημεδαπός γιατί στο Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι και ένα μαχαίρι

Συνελήφθησαν χθες (07.05.2014) το πρωί σε χωριό του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, δύο ημεδαποί ηλικίας 58 και 36 ετών, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, από αστυνομικούς πραγματοποιήθηκε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 58χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 1 πολεμικό τυφέκιο διαμετρήματος 22 mm , με διόπτρα,
  • 1 τυφέκιο πυροβόλου όπλου διαμετρήματος 7,62 mm , με τη γεμιστήρα του,
  • 1 κυνηγετικό όπλο με μετατροπή σε ραβδωτό πολεμικό πυροβόλο όπλο διαμετρήματος 7,62 mm , με διόπτρα
  • 1 κυνηγετική καραμπίνα διαμετρήματος 12 cal,
  • 1 πιστόλι διαμετρήματος 9 mm , με τη γεμιστήρα του,
  • 1 αεροβόλο όπλο με ελατήριο διαμετρήματος 4,5 mm ,
  • 2 βλήματα αντιαεροπορικά διαμετρήματος 50 mm
  • 1 βλήμα διαμετρήματος 30 mm,
  • 3 γεμιστήρες πολεμικού τυφεκίου,
  • 1 κάννη,
  • 56 ταχυγεμιστήρες διαμετρήματος 7,62 mm και
  • 1.754 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων (πολεμικά, τροχιοδεικτικά, τύπου flobert , κ.α.).

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας, εντοπίστηκε ένας 36χρονος ημεδαπός και σε έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 1 πιστόλι διαμετρήματος 9 mm , με τη γεμιστήρα του και
  • 1 μαχαίρι συνολικού μήκους 30 εκατοστών.

Τα κατασχεθέντα πυροβόλα όπλα θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.




Θεσσαλονίκη, 08 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνέχεια των ειδικών δράσεων στο πλαίσιο της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης

Συνελήφθησαν συνολικά δεκατρία (13) άτομα για κατοχή ναρκωτικών ποσοτήτων και εκκρεμή διωκτικά έγγραφα

Εντοπίσθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ψυχοτρόπων ουσιών

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς από τις Διευθύνσεις Αστυνομικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης, στοχευμένοι έλεγχοι, με σκοπό την αντιμετώπιση διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών, τον εντοπισμό και σύλληψη φυγόποινων ατόμων αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό , κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας Θεσσαλονίκης και της Γ.Α.Δ.Θ πραγματοποίησαν ελέγχους, κατά τη διάρκεια των οποίων:

  • Συνελήφθησαν δέκα (10) άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες, για παραβάσεις του Νόμου «Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών».
  • Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Χαρακτηριστική είναι η υπόθεση 29χρονου ημεδαπού, ο οποίος βραδινές ώρες της 06-05-2014, συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Αγίου Γεωργίου, διότι σε βάρος του εκκρεμεί Ένταλμα Σύλληψης κ. Ανακριτή, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για απάτη τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση από κοινού, τετελεσμένη και σε απόπειρα, που υπερβαίνει τις (30.000) ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.



Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί και τρεις αλλοδαποί για παράνομη εμφιάλωση, αποθήκευση και διακίνηση φιαλών υγραερίου, οι οποίες έφεραν λογότυπο επώνυμων εταιρειών. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (218) φιάλες υγραερίου και τρία οχήματα (Ι.Χ.Φ.)





Αθήνα, Μαΐου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί και τρεις αλλοδαποί για παράνομη εμφιάλωση, αποθήκευση και διακίνηση φιαλών υγραερίου, οι οποίες έφεραν λογότυπο επώνυμων εταιρειών

Οι εγκαταστάσεις ήταν πλησίον οικισμού, με προφανή κίνδυνο για τους κατοίκους
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (218) φιάλες υγραερίου και τρία οχήματα (Ι.Χ.Φ.)

Δύο ημεδαποί, ηλικίας 21 και 52 ετών και τρεις υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 26, 31 και 49 ετών, συνελήφθησαν προχθές (6-5-2014) το μεσημέρι, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, στην εγκατάσταση δύο (2) συνεργαζόμενων εταιρειών στην περιοχή του Μαρκόπουλου Αττικής, που δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, εμφιάλωση, αποθήκευση και διακίνηση υγραερίου. Αναζητούνται ακόμα δύο (2) άτομα, 31 και 62 ετών, ιδιοκτήτες των προαναφερόμενων εταιρειών.

Η επιχείρηση σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή κλιμακίου του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) και του Τμήματος Χορήγησης Αδειών της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκε έρευνα στις εγκαταστάσεις και τους χώρους της εταιρείας, οπού βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός από φιάλες υγραερίου, οι οποίες διακινούνταν παραποιημένες με λογότυπο επώνυμων εταιρειών του κλάδου. Όπως διαπιστώθηκε οι εγκαταστάσεις λειτουργούσαν παράνομα χωρίς την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας και αποθήκευσης αλλά και άδεια διανομής.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι εμπλεκόμενοι δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο του 2011 και λειτουργούσαν με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο δράσης, στα επιμέρους στάδια εμφιάλωσης, αποθήκευσης, διακίνησης και παράνομης διάθεσης του υγραερίου.
Πιο αναλυτικά, αφού προμηθεύονταν ποσότητες υγραερίου, προχωρούσαν στην παράνομη εμφιάλωσή τους, τοποθετώντας πλαστούς συρρικνωτές και τάπες ασφαλείας (στις φιάλες), στις οποίες τοποθετούσαν λογότυπο επώνυμων εταιρειών, προκειμένου να πωλούνται στους πελάτες ως αυθεντικές. Στη συνέχεια διέθεταν τις φιάλες αυτές σε καταστήματα χονδρικής και λιανικής πώλησης, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο μεγάλα χρηματικά ποσά.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της παράνομης εταιρείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 218 φιάλες, πλήρεις (μίγματος οικιακού υγραερίου και προπανίου) και κενές περιεχομένου, επώνυμων εταιρειών.
  • 800 τάπες – πώματα ασφαλείας δεξαμενών και 350 συρρικνωτικά με λογότυπα επώνυμων εταιρειών και επιπλέον 100 συνοδευτικά χαρτιά με λογότυπα επώνυμων εταιρειών.
  • Δύο (2) αντλίες τριφασικές με συνδεσμολογία για εμφιάλωση, δύο (2) κολλέκτερ με τέσσερις υποδοχές το καθένα, τέσσερις (4) ζυγαριές ακριβείας, ένα (1) πιστόλι θερμού αέρα και εννέα (9) μάνικες πλήρωσης.
  • Τέσσερις (4) δεξαμενές κενές περιεχομένου, συνολικής χωρητικότητας 16.000 λίτρων.
  • Δύο (2) σφραγίδες, τρία (3) μπλοκ τιμολογίων, ένα (1) ντοσιέ πελατολογίου και μία (1) τηλεφωνική ατζέντα.

Επίσης, στον περιβάλλοντα χώρο της εταιρείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) Ι.Χ. φορτηγά.

Σημειώνεται ότι οι εγκαταστάσεις της εταιρείας ήταν πλησίον οικισμού με προφανή κίνδυνο για τους κατοίκους.

Σε βάρος των πέντε συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για εμπορία και εμφιάλωση υγραερίου άνευ αδείας, πλαστογραφία μετά χρήσεως κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και εξακολούθηση, καθώς και υπεξαίρεση, διάθεση και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Επιπλέον, αναζητούνται δύο άτομα, ιδιοκτήτες εταιρειών καθώς και άγνωστοι συνεργοί τους, προμηθευτές και ιδιοκτήτες καταστημάτων, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Εντοπίστηκαν, ναρκωτικές ουσίες σε αγροτική τοποθεσία στο Ρέθυμνο


Χανιά, 08 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εντοπίστηκαν, ναρκωτικές ουσίες σε αγροτική τοποθεσία στο Ρέθυμνο
Η ποσότητα της κάνναβης, που κατασχέθηκε, αγγίζει τα 7 κιλά
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών

Εντοπίστηκαν, προχθές (06.05.2014) το απόγευμα, σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Ρεθύμνου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, 6 κιλά και 976 γραμμάρια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση, της κατοχής - διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εξερεύνησης σε περιοχές του Δήμου Ρεθύμνου.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκαν σε αγροτική περιοχή Δημοτικού Διαμερίσματος του παραπάνω Δήμου, συνολικά 6 κιλά και 976 γραμμάρια κάνναβης, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Ενεργούνται έρευνες, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Η προανάκριση, συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου.


Συνελήφθη 45χρονος καλλιεργητής δενδρυλλίων κάνναβης στη Λαμία



Λαμία, 08 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη 45χρονος καλλιεργητής δενδρυλλίων κάνναβης στη Λαμία
Κατασχέθηκαν συνολικά -80- δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία εντοπίσθηκαν σε αύλιο χώρο εγκαταλελειμμένου οικήματος, που ο δράστης χρησιμοποιούσε ως χώρο απόκρυψης και καλλιέργειας τους

Συνελήφθη, χθες (07-05-2014) το μεσημέρι στη Λαμία, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 45χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι έρευνα σε εγκαταλελειμμένο οίκημα στην πόλη της Λαμίας, στον αύλιο χώρο του οποίου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  • ογδόντα (80) δενδρύλλια κάνναβης, μήκους από (10) έως (50) εκατοστών το καθένα, εμφυτευμένα μέσα σε γλάστρες, καθώς και
  • διάφορα είδη (όπως πλαστικά μπουκάλια, φυτοφάρμακα κ.λ.π.), τα οποία χρησιμοποιούνταν για την περιποίηση τους.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι το ανωτέρω οίκημα χρησιμοποιούσε ως χώρο απόκρυψης και καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης ο 45χρονος, ο οποίος αναζητήθηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.





Θεσσαλονίκη, 08 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζονται οι ειδικές δράσεις για την αστυνόμευση περιοχών της Θεσσαλονίκης
Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι για την καταπολέμηση του φαινομένου της επαιτείας και για εντοπισμό παράνομα εκδιδομένων προσώπων
Βεβαιώθηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο συνολικά (7) πταισματικές παραβάσεις

Πέραν των καθημερινών αστυνομικών ελέγχων, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται στοχευμένες δράσεις που διενεργούνται από διάφορες Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Θ. και έχουν ως αντικείμενο την καταπολέμηση του φαινομένου της επαιτείας και τον εντοπισμό παράνομα εκδιδομένων προσώπων σε υπαίθριους χώρους.
Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, έλεγχοι σε χώρους έντονης αγοραστικής κίνησης, σε σηματοδότες κεντρικών οδικών αξόνων και στην ευρύτερη περιοχή της οδού Γιαννιτσών.

Κατά τη διάρκεια της ειδικής δράσης:

  • Βεβαιώθηκαν τρεις (3) παραβάσεις που αφορούν στη Νομοθεσία «Περί εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων» σε βάρος ισάριθμων γυναικών (2 αλλοδαπές – 1 ημεδαπή)
  • Βεβαιώθηκαν τέσσερις (4) παραβάσεις για επαιτεία.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση.

Εντοπίσθηκε «μίνι καζίνο» στο Περιστέρι,από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας






Αθήνα, 08 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εντοπίσθηκε «μίνι καζίνο» στο Περιστέρι, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας

Συνελήφθησαν συνολικά πέντε (5) άτομα, εκ των οποίων ο ιδιοκτήτης και η υπεύθυνη του καταστήματος καθώς και τρία (3) άτομα που συμμετείχαν ως παίκτες στα απαγορευμένα παίγνια

Κατασχέθηκαν 16 ηλεκτρονικοί υπολογιστές διενέργειας του απαγορευμένου παίγνιου «Φρουτάκια», 2 κουτιά μάρκες, 5 τράπουλες, το χρηματικό ποσό των 290 ευρώ κ.λπ.

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκε χθες (07.05.2014) το βράδυ, στο Περιστέρι «μίνι καζίνο», που λειτουργούσε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία, συνολικά πέντε (5) άτομα, από τους οποίους o ιδιοκτήτης και υπεύθυνος του καταστήματος (46χρονος ημεδαπός), μια 31χρονη ημεδαπή, επίσης υπεύθυνη του καταστήματος και τρεις ημεδαποί (μια γυναίκα 68 ετών και δύο άντρες, ηλικίας 49 και 63 ετών) που συμμετείχαν ως παίκτες στα απαγορευμένα παίγνια.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει κατά περίπτωση, παραβάσεις της νομοθεσίας περί παιγνίων και της υγειονομικής νομοθεσίας.

Παράλληλα, στο κατάστημα διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα α) μη επίδειξη του ειδικού βιβλίου καταχώρησης νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.) (ανασφάλιστη εργασία δύο (2) ατόμων), β) μη δήλωση έναρξης δραστηριότητας της επιχείρησης και γ) μη καταβολή του νόμιμου τέλους για την εγκατάσταση και τοποθέτηση δύο (2) τραπεζιών για τη διενέργεια παιγνίων με παιγνιόχαρτα.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • δέκα έξι (16) ηλεκτρονικοί υπολογιστές μαζί με τον λοιπό εξοπλισμό τους,
  • ένας (1) μικρός εκτυπωτής πόντων,
  • δυο (2) κουτιά με μάρκες,
  • πέντε (5) τράπουλες,
  • ένα (1) τραπέζι μεγάλο με τσόχα μπλε
  • ένα (1) τραπέζι στρογγυλό με τσόχα πράσινη και
  • το χρηματικό ποσό των διακοσίων ενενήντα (290) ευρώ

Σημειώνεται ότι η πόρτα εισόδου του καταστήματος άνοιγε εσωτερικά και ελεγχόμενα από υπάλληλο, προκειμένου να αποφεύγουν τους ελέγχους των διωκτικών Αρχών.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών. Το κατασχεθέν χρηματικό ποσό θα αποσταλεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ τα κατασχεθέντα πειστήρια θα παραδοθούν στην Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών (πρώην Ο.Δ.Δ.Υ.) για φύλαξη.

Υπενθυμίζεται ότι, με το Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την «αγορά των παιγνίων» και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνελήφθη 58χρονος ημεδαπός για κατοχή παράνομου οπλισμού στην οικία του σε χωριό του Κιλκίς καθώς και άλλες δράσεις σε όλη την Ελλάδα. Description: Rating: 5 Reviewed By: Unknown
Scroll to Top